Els productes alimentaris elaborats han d’estar en perfectes condicions de conservació, higiene i netedat, i aquestes condicions s’han de mantenir fins al moment del consum.
L’ envàs és un recipient en contacte directe amb el producte, que el protegeix de condicions externes adverses com ara cops, ambients agressius o microorganismes contaminants, que el puguin alterar, alhora que facilita la detecció de manipulacions fraudulentes.
L’embalatge és el recipient que facilita el transport i protegeix l’envàs de danys físics.
L’envasament s’efectua al final del procés d’elaboració en les indústries alimentàries. També el fan els magatzems d’envasament i distribució, que reben els aliments frescos o elaborats i, sense transformar-los, els condicionen, reenvasen i comercialitzen als punts de consum.
Els magatzems i mitjans de transport s’han de netejar i desinfectar periòdicament, i s’ha de comprovar que mantinguin unes condicions de treball que permetin controlar els productes i fer una rotació d’estocs adequada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario